Game On - Urbaniada

Pe la finalul lui martie am fost invitat la Urbaniada.ro. În Poiana Brașov pe pârtia Lupului s-a propus amenajarea unui snowpark pentru a se putea organiza un concurs de freestyle dedicat pasionaților de ski și snowboard. Pentru că era final de martie, Irene, organizatoarea principală a evenimentului își făcea griji dacă va fi suficientă zăpadă necesară amenajării zonei de concurs.

Era cald și cu cât ne apropiam de ziua concursului părea că inevitabil ne îndreptăm spre un eșec. A fost un mare noroc, pentru că a nins câteva zile la rând exact înaintea evenimentului iar pe pârtie s-a așezat un strat bun de powder. Irene a organizat o echipă de băieți, împreună au urcat cu un ratrac și timp de câteva zile au muncit la un snowpark compus din cateva kickere, un shooter și un rail lung, iar la final un A-frame la care urma să se susțină și sesiunea de best trick.

Toată lumea s-a entuziasmat pentru că evenimentul avea să se întâmple cu siguranță și avea să fie zăpadă din plin, asta după ce alte două evenimente de snow au fost anulate din cauza vremii nefavorabile.

Împreuna cu Lidia de la Etaj.Shop ne-am înarmat cu două aparate foto pe film și am urcat spre snowpark. A fost o zi minunată cu soare, oameni faini cu vibe plăcut iar participanții ne-au bucurat cu trickuri stilate. 

Vedeta zilei a fost un rider din Ucraina pe nume Viktor care de fapt nu a putut ajunge la timp ca să participe la concurs, dar a oferit o demonstrație spectaculoasă la final având trick-uri cu o amplitudine deosebită. Iar la best trick Alexandru Zilișteanu a venit cu ideea de a face un carving încercând să dea un grind în urcare la A-frame.

Este deosebit că Urbaniada a reușit să adune un număr mare de participanți din toate părțile României chiar și din afară, având o organizare din ce în ce mai bună a adus un plus maxim pentru comunitatea de sporturi extreme de la noi.

Scris de Timo Lutencu, poze de Lidia Cremenescu și Timo Lutencu

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu