Game of BIKE: Sinan vs. David

Îmi doream de foarte mult timp un game cu David Moisescu - unul din riderii care în ultimul timp push-uiește BMX-ul românesc la un alt nivel. Are doar 17 ani și a reușit într-o perioadă de timp destul de scurtă să învețe trick-uri pe care unii rideri le învață în ani de zile iar alții rămân doar să le viseze. Indoor-ul Action Cloud din Brașov l-a ajutat să învețe trick-uri ca backflip tailwhip, 720 barspin, triplu tailwhip și front flip la resi ramp. Pe unele dintre acestea le dă chiar și pe rampe din lemn, ceea ce este foarte impresionant. Triplu tailwhip-ul este unul din trick-urile date de David pentru prima dată în România, alături de bri flip care este și signature-ul lui, trick inspirat de la scootering. Mulți știu că înainte de BMX, David s-a dat mult și pe trotinetă câștigând mai multe concursuri. La BMX a reușit să urce pe podium din 2023 la Brașov la Action Cup și Action Cloud Trick or Treat, la București la George Urban Movement și la Pitești la Slides in Skates. Pe mine personal m-a impresionat mult concursul din București și vă spun imediat de ce. 

David spune că la acel concurs la categoria BMX s-au înregistrat doar patru rideri, alături de el era Constantin Costin, Mihai Drăgan și Sinan Coveltir. Era într-un fel trist că erau atât de puțini rideri, dar băieții nu au ezitat să facă spectacol. După prima manșă era evident că Sinan avea avantaj pentru că i-au ieșit câteva bangere și atunci David s-a gândit că mai are o șansă și că trebuie să fie full send, să încerce cele mai grave trick-uri pe care le dă, chiar dacă pe unele nu le-a mai repetat de ceva vreme și dacă îi iese totul cum a gândit va avea posibilitatea de a câștiga. Cu un mindset bun, cu noroc dar și cu toată experiența pe care o avea a reușit să facă o manșă perfectă fără nicio căzătură, așadar într-un final a obținut ceea ce și-a dorit, locul întâi. Nu am putut fi prezent la acel concurs dar uitându-mă pe social media am văzut o luptă cu adevărat spectaculoasă, m-a impresionat mult nivelul de riding a lui David dar și a lui Sinan și atunci am dorit să recreez acel moment printr-un Game of BIKE. 

Pe Sinan Coveltir îl cunosc de foarte mult timp, este riderul prin care am făcut cunoștință cu comunitatea de sporturi extreme din România, despre care probabil am să scriu un articol separat. Cu Sinan de asemenea am filmat primul meu video legat de sporturile de acțiune, dar și primul game de pe canalul de YouTube în jurul căruia s-a dezvoltat ideea care reprezintă Cazi, te ridici! 

Sinan este un rider remarcabil, un adevărat reprezentant al școlii vechi de BMX, a câștigat numeroase competiții, prea multe pentru a fi menționate în acest articol. Se dă excepțional de bine, are o varietate de signature tricks pe care le dă cu stil maxim în orice moment al zilei. Asta l-a făcut să meargă două sezoane a câte 8 luni la un show de sport extrem la Phantasialand în Germania în 2019 și 2022 unde a fost aplaudat de un total de 900.000 de spectatori pe sezon. A trebuit să plece de lângă familia sa, a renunțat la facultate și la job, dar în așa fel a reușit să-și îndeplinească visul de a face bani din pasiunea lui.

Sinan transfer invers la funbox Așadar vă prezint mai jos Game of BIKE-ul dintre David și Sinan filmat în IOR skatepark, reprezentantul școlii noi vs. cel al școlii vechi. A ieșit ceva frumos, ne-am distrat și am râs mult, mi-a făcut plăcere să urmăresc un joc fain între doi prieteni buni.

Scris de Timo Lutencu, poze de Timo Lutencu și Lidia Cremenescu

Înapoi la blog

3 comentarii

Mulțumim guys! Să aveți un an nou cat mai bun 🏆

Timo

La multi ani tuturor si multă sănătate pentru un an plin de trickuri blană ! You guys been kick it hard !!!

Mihai-Alexandru

La mulți ani tuturor

SORIN IOAN CONSTANTINESCU

Scrieți un comentariu